آموزش شمع سازی به روش بانو.انگزبانی

آموزش شمع سازی:
بنام خدا

 

شروع آموزش دوره شمع ژله ای

برای ساخت شمع ژله ای نیاز به مواد اولیه مثله

پارافین ژله ای ، قالب ، فتیله، اشیا تزئینی، ظرف مخصوص ذوب پارافین ، نگه دارنده فتیله نیازمند هستیم .

1_ پارافین_ژله ای:

پارافین ژله ای یکی از انواع پارفین شمع سازی تزیینی است. این نوع پارافین را حتما باید در لیوان یا ظرف ریخت زیرا از خود شکل مشخصی نداشته و مانند چربی است و صرفا دارای جنبه تزیینی می باشد. دیگر انواع پارافین شمع سازی تزئینی عبارتند از پارافین گل یا کشی, کریستال, پودری, پولکی, مایع, شیشه ای  و … هستند.

2_ قالب:

قالب های شمع سازی در انواع و اشکال مختلفی وجود داری قالب مناسب برای شمع ژله ای باید به صورت شفاف باشد تا اشیاء تزئینی داخل آن کاملا مشخص باشد مثله لیوان شیشه ای یا طلقی و مشابه آن ها که بهتر است از ظروف شیشه ای استفاده شود.

3_فتیله

جنس فتیله معمولاً کتان است که در اندازه ها و ضخامت های گوناگون وجود دارد ؛ اندازه فتیله بستگی به قطر شمع دارد و با نازک و یا ضخیم شدن شمع اندازه فتیله نیز تغییر می کند ؛ طریقه آماده کردن فتیله به این ترتیب است که فتیله را 5 دقیقه در پارافین ذوب شده قرار داده سپس فتیله را از ظرف خارج کرده و به صورت صاف روی یک کاغذ روغنی یا یک ظرف مسطح بگذارید تا خشک شود.
در تصویر فوق فتیله آماده شده را میبینید که فقط لازم است انتهای آن را با چسب به کف قالب بچسبانید

4_اشیاء تزئینی

لوازمی مثله درختچه ماهی های کوچک و هر وسیله ای که تمایل دارید استفاده کنید.

5_ظرف مخصوص ذوب پارافین

از هر ظرفی میتوانید استفاده کنید اما بهترین و مناسب ترین ظرف برای شمع ژله ای جنس پیرکس میباشد و در مرحله بعد از شیر جوش یا کتری و … برای ذوب پارافین استفاده میکنیم.

دقت کنید هیچ وقت ظرف ذوب پارافین را با آب نشورید کافیست ظرف را حرارت داده بعد داخل اون رو با دستمال پارچه ای تمیز کنید پارافین ذوب شده قابلیت استفاده مجدد را دارد اضافه آن را دور نریزید در صورت بی استفاده شدن آن را داخل سینک نریزید چون باعث گرفتگی لوله میشود و تنها راه رفع گرفتگی لوله تعویض لوله کشی ساختمان میباشد.

6_نگه دارنده فتیله

از دیگر وسایل شمع سازی نگه دارنده فتیله است. از قلاب یا میله یا مداد و … برای نگه‌داشتن سر فتیله بر روی قالب استفاده می‌شود به این صورت که سر فتیله را به قلاب گره زده و روی قالب می‌گذاریم.​

در کل ساخت شمع ژله ای بسیار ساده تر از اونیه که فکرش رو میکنید فقط کافیه پارافین رو ذوب کنید و داخل قالب بریزید
نکته مهم در باره ذوب کردن پارافین
پارافین از مواد نفتی ساخته میشود برای ذوب کردن پارافین باید دقت کنید که آن را روی شعله خیلی کم و یا روش بن ماری استفاده کنید. روش بن ماری یعنی حرارت غیر مستقیم مثلا روی بخار کتری و یا داخل ظرف آب جوش و… در ست بعدی یک نمونه عکس رو به شما نشون میدیم.
دقت کنید پارافین بعد از ذوب شدن حتما از روی شعله گاز بردارید امکان آتش سوزی وجود دارد.

شمع ژله ای به دو دسته با حباب و بی حباب تقسیم میشود چندین روش برای حباب گیری وجود دارد که در پست های بعدی برای شما به صورت کامل و مفصل توضیح خواهیم داد

مراحل ساخت شمع ژله ای رو شروع میکنیم

مرحله اول: مقداری پارافین را در یك ظرف گود بریزید و با حرارت خیلی كم پارافین را ذوب كنید. می ‌توانید از اجاق‌ گاز معمولی و یا فر‌ و یك‌ قابلمه‌ برای‌ ذوب‌ پارافین ژله ‌ای‌ استفاده‌ كنید. درجه‌ حرارت‌ تبدیل‌ پارافین جامد به‌ مایع 180-220 درجه‌ فارنهایت (82-104 درجه سانتیگراد)‌ است. فتیله را داخل پارافین بجوشانید تا هوای داخل فتیله خارج شود.
توصیه میشود از روش بن ماری یا حرارت مستقیم با شعله بسیار کم انجام دهید داشتن دستگاه فر نیازی نیست روش بن ماری بهتر میباشد.

مرحله دوم: یك سر فتیله را به یك جسم سنگین مثل مهره، گره بزنید و به وسیله یك قلاب، در مركز ظرف شیشه ای قرار دهید.

مرحله سوم: كف ظرف شیشه ای را مقداری گل خشک تزئینی بریزید، به طوری كه روی مهره را بپوشاند. در این مرحله می توانید داخل ظرف شیشه ای را تزیین كنید.

مرحله چهارم: مقدار دیگری از پارافین را روی حرارت خیلی كم ذوب كرده و به آرامی داخل ظرف شیشه ای بریزید. توجه‌ كنید كه‌ پیش‌ از ریختن‌ ژل‌ در ظرف‌ مورد نظر، ظرف‌ را به‌ مدت‌ ده‌ دقیقه‌ در فری‌ كه‌ با دمای‌ 175 درجه‌ فارنهایت‌ (80 درجه‌ سانتیگراد) گرم‌ كرده ‌اید، قرار دهید و یا آن را روی حرارت بخار کتری بگذارید

نکات مهم و کلیدی در ساخت شمع ژله ای

نکات اساسی و مهمی برای‌ ساخت شمع ژله ای، وجود دارد که می تواند در موفقیت و کیفیت کار موثر باشد. این موارد عبارتند از:

نکته اول، نحوه کار کردن با ژل است و اینكه‌ بتوانید به راحتی با ژل‌ كار كنید؛

نکته دوم‌، ظرفی است که برای قالب شمع انتخاب می کنید، سعی کنید از ظروف شیشه ای جالب و فانتزی استفاده کنید تا شمع شما زیباتر و چشم گیرتر شود؛

نکته سوم‌، نوع‌ تزیین است، سعی کنید نوع تزئین شمع را متناسب با مجلسی که در آن قصد دارید از آن شمع استفاده کنید، انتخاب کنید؛

نکته چهارم، برای اینکه حباب کمتری در ظرف شمع شمع ایجاد شود، ظرف را به آرامی با پارافین پر كنید.

نکته پنجم، هرگز به شمع آب اضافه نكنید، اضافه کردن آب به پارافین باعث كدر شدن آن می شود.

نکته ششم، توجه‌ داشته‌ باشید كه‌ ژل‌ قابل‌ اشتعال‌ است‌ و اگر آتش‌ گرفت‌ باید با آن مانند روغن‌ عمل‌ كنید. به‌ این‌ ترتیب‌ كه‌ در ظرف‌ را بگذارید تا از رسیدن‌ اكسیژن‌ به‌ آن‌ جلوگیری‌ شود.

نکته هفتم، هنگام‌ كار كردن‌ با ژل‌ اگر دست‌ شما سوخت، فوراً محل‌ سوخته ‌شده‌ را با یخ‌ مالش‌ دهید.

نکته هشتم، توجه‌ داشته‌ باشید كه‌ برای‌ ذوب‌ كردن‌ ژل‌ از مایكروویو استفاده‌ نكنید.

نکته نهم، برای‌ سرعت ‌بخشیدن‌ به‌ ذوب‌ ژل، آن‌ را به‌ صورت تكه‌ های‌ كوچك‌ در آورید.

نکته دهم، هنگام‌ ذوب، روی‌ چشم‌ها محافظ‌ قرار دهید.

نکته یازدهم، مرحله مایع‌ یا جامد شدن‌ ژل‌ تدریجی‌ است، هیچ‌ وقت‌ ژل‌ را تا 220 درجه‌ فارنهایت‌ (110 درجه‌ سانتیگراد) حرارت‌ ندهید؛ زیرا امكان‌ آتش ‌گرفتن‌ آن‌ وجود دارد.

نکته دوازدهم، هنگام‌ كار از دماسنج‌ استفاده‌ كنید. به‌ طور معمول‌ روی‌ بسته ‌های‌ ژل‌ درجه‌ ذوب‌ آن‌ نوشته‌ شده‌ است.

عواملی که باعث حباب زدن می‌شود عبارتند از:

۱. درجه حرارت ظرف

۲. درجه حرارت ژل وقتی آن را داخل ظرف می‌ریزید

۳. روش ریختن ژل داخل ظرف

۴. واکنش ژل روی چیزی که داخل ژل قرار می‌دهید از قبیل قاشق‌ها، عطرها و تزئینات.

۵. روشی که برای سرد کردن ژل به‌کار می‌برید.

و اینکه چگونه با این دلایل حباب زدن کنار آمده و در ساخت شمع موفق شوید بستگی به مهارت و تمرین و شانس شما دارد.

ظروف را حرارت دهید

قبل از اینکه ژل را داخل ظرف موردنظر بریزید ظرف را در یک فر که قبلاً تا ۱۷۵ درجه فارنهایت (۸۰ درجه سانتی‌گراد) گرم کرده‌اید به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید. و این‌کار را درست قبل از اینکه ژل را داخل قابلمه گذاشتید و روی حرارت قرار دادید انجام دهید و وقتی آن را از فر بیرون آوردید بین دستان خو-د آن را حفظ کنید.

درجه حرارت ریزش را آزمایش کنید:

معمولاً در بالاترین درجه حرارت ریزش حباب‌ها کمتر می‌باشند. که برای هر شمع مناسب است. وقتی شما دارید بیشتر از یک شمع همزمان می‌سازید، دقت کنید که باید هر شمع را که می‌سازید درجه حرارت را دوباره آزمایش کنید، چون ژل سریع سرد می‌شود بنابراین درجه حرارت شما در خاتمه کار باید بالا باشد و چند دقیقه‌ای بین پر کردن شمع‌ها فاصله ندهید.

روش ریختن ژل

روش ریختن ژل داخل ظرف و اینکه چقدر هوا وارد آن می‌شود به‌هم خیلی مروط می‌باشند و بدین‌ترتیب تعداد حباب‌های داخل ژل فُرم خواهند گرفت برای تعداد حداقل حباب‌ها، ژل را همان‌طور که نوشابه را در لیوان می‌ریزید در یک زاویه نگه دارید و آهسته ژل را بریزید.

قرار دادن تزئینات داخل ژل

هر چیزی را که شما داخل ژل قرار می‌دهید باید سازگار با آن باشد. عطرها و تزئینات که با ژل سازگار نمی‌باشند، برای مثال: باعث حباب‌های فراوانی در ظرف می‌شود حتی تزئینات واقعی هم باعث حباب می‌شوند اگر آنها کثیف باشند، آب داشته باشند، آنها را بشوئید و خوب خشک کنید. تزئینات را قبل از استفاده با موم بتونه (روکش) کنید برای این‌کار مقداری ژل داغ را در یک کاسه کوچک بریزید و تزئینات را با آن بپوشانید. اگر حبابی وجود ندارد به‌وسیله موچین تزئین را از داخل ژل بردارید و نگه دارید تا قطرات اضافه ژل از آن در ظرف ریخته شود اگر حباب وجود دارد آن را هم بزنید و تزئین را در ژل باقی بگذارید تا حباب‌ها تمام شوند، اگر بعد از چند دقیقه حباب زدن ادامه داشت تزئین را بردارید یا با حباب باقی بگذارید. با ژلی که برای پوشانده تزئینات از آن استفاده کرده‌اید شمع درست نکنید.

بعد از اینکه شما ژل را داخل ظرف ریختید اگر به آرامی با یک میله آن را هم بزنید تعداد حباب‌ها کم خواهد شد، اگر حباب‌ها در سطح نمایان شدند آنها را فقط یا سوزن سوراخ کنید.

روش‌های سرد کردن ژل را آزمایش کنید:

برای غلبه کردن زیر حباب‌ها دو روش سرد کردن ژل وجود دارد یکی سرد کردن سریع و دیگری سرد کردن آهسته، اصل اساسی این است که سرد کردن سریع تشکیل حباب‌ها را متوقف می‌کند، برای سریع سرد کردن شمع‌های ژله‌ای بعد از اینکه ژل را داخل ظرف موردنظر ریختید فوراً در یخچال قرار دهید.

(برای این‌کار ظرف شمع را روی یک حوله آشپزخانه یا هر وسیله ضد حرارت دیگر داخل یخچال قرار دهید تا باعث ترک خوردن قفسه یخچال نشود).

سرد کردن آهسته با این روش هم سعی در کم کردن حباب‌ها داریم، و برای این‌کار ظرف شمع‌ها را روی یک سطح صاف در بیرون از خانه در یک روز آفتابی به مدت چند ساعت قرار دهید، شما می‌توانید مرحله سرد شدن را با پیچیدن ظرف شمع در یک حوله آشپزخانه یا هر وسیله دیگر که آن را گرم نگه دارد آهسته‌تر کنید. و یا اینکه در فری که تا (۱۷۵ درجه فارنهایت یا ۸۰ درجه سانتی‌گراد) گرم کرده‌اید به مدت چند ساعت یا یک شب قرار دهید.

حال تصمیم با شما است که کدام روش را برای سرد کردن شمع‌های ژله‌ای خود انتخاب کنید، هر سازنده شمع در محیط اطراف خود با روش‌ها و افزودنی‌ها و وسایل مختلف و صبر و شکیبائی کار می‌کند در اینجا ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که هر دو روش سرد کردن سریع و آهسته را آزمایش کنید و ببینید که کدام روش برای شما بهتر و راحت‌تر است.

دوباره حرارت دادن بعضی از شمع‌ها

اگر داخل یک شمع تعدادی حباب نمایان شد، شما می‌توانید با دوباره حرارت دادن آن حباب‌ها را کم یا از بین ببرید. بعضی از انواع شمع‌های ژله‌ای را می‌توانید در فر حرارت دهید. اما نه همیشه! مراحل دوباره حرارت دادن حباب‌ها را کم خواهد کرد اما بعضی از شمع‌ها را نمی‌توانید دوباره حرارت دهید مانند شمع‌های لایه‌ای (چون ممکن است که لایه‌های رنگی ذوب ‌شده و با هم ترکیب شوند.
و یا شمع‌هائی که داخل آنها تزئینات شناور وجود دارد (تزئین فرو خواهد رفت). یا شمع‌هائی که داخل آنها تزئینات ذوب‌شدنی وجود دارند مانند تزئینات مومی. وقتی می‌خواهید شمع را دوباره حرارت دهید ان را قبل از اینکه داخل فر قرار دهید داخل سینی فر بگذارید چون ممکن است ظرف شمع شکسته و ژل پخش شود.
و دقت کنید که توری فر تراز باشد تا سطح شمع شما صاف باشد و به یک طرف کج نشود.

بهترین ترفتد برای خروج حباب شمع ژله ای قرار دادن کار تولید شده بلا فاصله بعداز تولید در یک ظرف آب گرم میباشد که بسیاری از تولید کنندگان ار این روش بهره میجویند

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت